Из Казанлъшкия край - приключения по вода

С много голямо закъснение пиша тази публикация, за да споделя една чудесна седмица от лятото на моите деца.
Записахме ги на лагер на язовир Копринка с "Къща за книги и приключения". За едното ни дете това беше втора поредна година на лагер "Жабче". Както впоследствие сама се уверих, името много точно отговаря на вечерната обстановка край язовира, а именно силен жабешки хор :)


Снимките са правени от организаторите по време на лагера.

Там децата се учат да карат каяк, сърф, правят преходи с велосипеди и скачат от скали. Нощуват на палатки и се забавляват край лагерния огън. Е, еко тоалетната е с директен изглед към другия бряг и звездите, но това е част от очарованието на приключението.

Когато взехме почернелите лагерници се отправихме към центъра на Казанлък да обядваме в заведението "На Искрата" в пешеходната част на града. Останахме очаровани от свежата салата, сервирана в купички от изпечено тесто.

Следващата ни цел беше аква парка при с. Овощник, където има много атракции за малки и големи деца (и родители :) ). Впечатлихме се от чистотата на водата и на заобикалящите площи. Най-много ни хареса басейна с изкуствените вълни.

Този блог е свързан със сайта Земя благословена blagoslovena.com - туроператор и туристически агент.



 

Приключението ни продължи в с. Енина и тамошния развъдник за пъстърва, към който функционират хотелска и ресторантска част. Направихме кратка разходка край реката, до където пътят позволява. Нямахме готовност за планинската пътека, започваща след това.






Беше много приятен уикенд, надявам се отново да имаме време да се разходим в района. Преди няколко години обикаляхме гробниците, околностите на Шипка, Тъжа и Мъглиж, но има още много за разглеждане и разбира се, приемам идеи за нови места:)

Друга идея за разходка в района е Потопената църква - храм "Св. Йоан Рилски" в язовир Жребчево.

Този блог е свързан със сайта Земя благословена blagoslovena.com - туроператор и туристически агент.


0 Коментари